تا چند روز ديگه ضرب الاجل دولت عراق براي بستن قرارگاه اشرف به پايان مي رسد. در اين قرارگاه نزديك به 3400 نفر از اعضا و هواداران سازمان مجاهدين خلق كه خلع سلاح شده اند به سر مي برند.
ارتش عراق دوبار در گذشته به اين قرارگاه حمله كرده و دهها تن از اونها را كشته و صدها تن را زخمي كرده, با توجه به اين تجربه خونين نهادهاي حقوق بشري , شخصيت هاي سياسي ايراني با گرايشات سياسي مختلف, دبير كل سازمان مقامات اروپايي و نمايندگان كنگره آمريكا نگراني خودشان را از حمله مجدد عراق به اين قرارگاه و حمام خون جديد ابراز كرده اند, و خواهان پيدا شدن يك راه حل انساني براي اين مسئله و انتقال اين هم وطنان به كشورهاي ديگر شده اند.
يكي از بزرگترين موانعي كه بر سر راه ساكنان اشرف و رفتنشان به كشورهي ديگر بوده قرار گرفتن نام آنها در ليست تروريستي آمريكا و اروپا بوده, اروپا دو سال پيش مجبور شد اين نامگذاري را خاتمه بده ولي آمريكا هنوز داره به اين كار ادامه ميده نام مجاهدين در سال 1977 در ليست تروريستي قرار گرفت . موقعي كه محمد خاتمي در ايران رئيس جمهور شد و دولت بيل كلينتون براي نشان دادن حسن نيت به رژيم ايران و فراهم آوردن زمينه هاي دوستي بين دو كشور اين كار را كرد.
از اواخر سال 2002 قصد آمريكا براي حمله به كشور عراق آشكار شد.
آنطور كه از مكاتبات داخلي ناياك پيداست مجاهدين تلاش زيادي مي كردند كه اسمشان را از ليست تروريستي خارج كندد تا بتونند راه خروجي از عراق پيدا كنند. امّا دلالان رژيم ايران در ارتباط با محافلي در وزارت امور خارجه تلاشهاي اين سازمان براي خروج از ليست را ناكام گذاشتند و در مذاكرات پنهاني كه بين آمريكا و جمهوري اسلامي بود توافق شد كه قرارگاه اشرف را آمريكا بمباران بكنه و اشرف را تعطيل بكنه, هيلاري مندبرگ از مسئولين آنموقع وزارت خارجه به مذاكرات بين آمريكا و رژيم و توافق براي بمباران مجاهدين اشاره كرده